طرز تهیه ترشی بندری تند و خوشمزه

به گزارش مجله سرگرمی، ترشی بندری یکی از انواع چاشنی های غذایی تند و خوشمزه است. طرز تهیه ترشی بندری تقریبا مشابه ترشی مخلوط است اما رب انار و تمبر هندی دارد.

طرز تهیه ترشی بندری تند و خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - ترشی بندری یکی از انواع چاشنی های غذایی بسیار تند و خوشمزه است. ترشی بندری اصیل همان طور که از نام آن مشخص است باید حسابی تند و تیز باشد و حتما از فلفل برای تهیه آن استفاده گردد. ادویه جات و سبزی های مورد استفاده در این ترشی تقریبا مشابه باقی ترشی هاست اما تفاوت اصلی ترشی بندری با ترشی جات دیگر مثل ترشی مخلوط، استفاده از رب انار و تمبر هندی است. در ادامه آموزش تهیه ترشی بندری تند و خوشمزه را خواهید خواند.

مواد لازم برای تهیه ترشی بندری

گوجه فرنگی4 کیلوگرم
گل کلم 1 بوته متوسط
ساقه کرفس2-3 عدد
هویج2-3 عدد
سیر 2-3 حبه
موسیر 150 گرم
به یا سیب250 گرم
بادمجان قلمی2-3 عدد
خیار2-3 عدد
سیب زمینی ترشی2-3 عدد
فلفل سبز تند5-6 عدد
تمبر هندینصف بسته
رب انار ترشنصف پیمانه
سبزیجات معطر(مرزه، ترخون، گشنیز، برگ تازه کرفس، نعناع)500 گرم
ادویه جات (نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیز، جوز هندی، فلفل قرمز، زردچوبه، گل پر، سیاه دانه)به میزان لازم
رب گوجه فرنگی2-3 قاشق غذاخوری
سرکهبه میزان لازم

طرز تهیه ترشی بندری

  1. برای تهیه ترشی بندری ابتدا تمام سبزی جات مثل (خیار، هویج، بادمجان، گل کلم، سیر، فلفل های سبز) را ریز خرد کنید. برای این کار می توانید از دستگاه غذاساز نیز بهره ببرید.
  2. سبزیجات معطر را حسابی شسته و روی دستمال پارچه ای تمیز پهن کنید و اجازه دهید آب اضافه آن کاملا خشک بگردد.
  3. حالا سبزیجات معطر خشک شده را حسابی ساطوری کنید.
  4. موسیر خشک را از شب قبل خیس نموده و چندبار آب آن را عوض کنید.
  5. سپس موسیر ها را با دست خرد کنید و روی سبزیجات خرد شده بریزید.
  6. تمبر هندی را نیز از چند ساعت قبل از آغاز درست کردن ترشی، با مقدار کمی سرکه داخل یک کاسه خیس کنید و بعد آن ها را از صافی رد کنید تا هسته تمبرها جدا شوند.
  7. حلا گوجه فرنگی های خیلی رسیده را بعد از شستن و خشک شدن، داخل مخلوط کن یا بلندر ریخته و پوره کنید.
  8. پوره گوجه فرنگی آماده شده را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید با کمی نمک بجوشد و کمی غلیظ گردد.
  9. حالا سبزیجات را با توجه به درجه سختی آن ها، یکی یکی به پوره گوجه غلیظ شده اضافه کنید.
  10. اول گل کلم و هویج و در نهایت بادمجان و ...
  11. چند دقیقه صبر کنید تا مواد باهم خوب بجوشند.
  12. وقتی سبزیجات کمی نرم شدند، سبزیجات معطر، ، رب گوجه فرنگی و تمبر هندی صاف شده را نیز به مواد اضافه کنید.
  13. در این مرحله می توانید یکی دو لیوان سرکه نیز به مواد اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند و به غلظت مناسب برسند.
  14. در آخرین مرحله، ادویه جات را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید و اجازه دهید کمی داخل همان قابلمه باقی بمانند و خنک شوند.
  15. حالا ترشی را داخل ظروف شیشه ای تمیز دردار ریخته و در جای مناسب قرار دهید. ترشی بندری که با این روش تهیه می گردد، بعد از دو روز آماده خوردن است.

چند نکته درباره تهیه ترشی بندری

  • به جای پیروی از روش بالا می توانید آب گوجه فرنگی را کمی بپزید تا غلیظ گردد، سپس مواد را یکی یکی به آن اضافه کنید ولی دیگر همه مواد را باهم نجوشانید. یعنی رب انار، تمبر و... را با مواد خردشده و سرکه و باقی مواد، باهم مثل ترشی معمولی ترکیب کنید.
  • همچنین می توانید سرکه را با گوجه پوره شده کمی بجوشانید و رب و بقیه مواد را به آن اضافه نموده و بعد مواد را داخل ظرف شیشه ای بریزید و از این مایع روی مواد بریزید.
  • انتخاب روش تهیه ترشی بندری به سلیقه و زمان شما بستگی دارد اما مزیت روش اول این است که می توان ترشی تهیه شده را بعد از 2 روز مصرف نمود.
  • بسیاری از افراد برای تهیه ترشی بندری از رب انار و تمبر استفاده نمی نمایند زیرا اضافه کردن این مواد، رنگ قرمز زیبای این ترشی را تیره می نماید اما توصیه می کنیم این دو ماده خوشمزه را حذف نکنید زیرا طعم بندری بسیار منحصر به فردی به ترشی شما می دهد.
  • میزان تندی ترشی بندری را باید با کم کم اضافه کردن فلفل و بنا به سلیقه خود مشخص کنید. پس همه ادویه ها را هم زمان اضافه نکنید.
  • معمولا در فصل پاییز، گوجه فرنگی گران تر از تابستان است و درست کردن چنین ترشی جاتی کمی گران تمام می گردد. توصیه می کنیم برای تهیه این ترشی؛ در اواخر تابستان مقداری آب گوجه فرنگی بگیرید و فریز کنید و بعد برای تهیه ترشی بندری از آن بهره ببرید.
  • یک راه دیگر هم استفاده از آب گوجه فرنگی آماده است که با مارک های مختلف در بازار موجود است.
  • پیشنهاد می کنیم این ترشی را به مقدار کم و با نصف مواد اولیه گفته شده تهیه کنید و اگر از طعم آن خوشتان آمد، به مقدار بیشتر و برای مصرف در طول سال تهیه کنید.

امیدواریم از این دستور کامل و جامع نهایت استفاده را ببرید و این ترشی خوشمزه را تهیه نموده و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.

tafreh.ir: طفره: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای طفره

fixfun.ir: مجله تفریحی: وبلاگ شاد و سرگرم کننده

منبع: setare.com
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 131319

به "طرز تهیه ترشی بندری تند و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی بندری تند و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید