عفونت زخم، علائم و راهکارهای درمانی آن

به گزارش مجله سرگرمی، عفونت زخم وقتی رخ می دهد که میکروب هایی مانند باکتری ها در پوست آسیب دیده یک زخم رشد می نمایند.علائم می تواند شامل افزایش درد، تورم و قرمزی باشد. عفونت های شدیدتر ممکن است باعث حالت تهوع ، لرز یا تب گردد.

عفونت زخم، علائم و راهکارهای درمانی آن

زخم عفونی

زخم می تواند از جنبه های مختلفی عفونی شود و گاهی اوقات به زودی هم بهبود پیدا نمی کند. گاهی اوقات این زخم از بیرون کاملا معین است و بهبود پیدا نمی کند و به خارش و درد منجر می شود. در این موارد ممکن است که زخم از درون عفونی شود.

یک زخم عفونی می تواند کل بدن را درگیر کند و باعث مسائل جدی شود که روی ارگان های حیاتی تاثیر می گذارد و منجر به مرگ می شود. زخم عفونی و تبدیل شده به بیماری می تواند سپتیسمیا فراوری کند که یک عفونت جدی تر است. هشت میلیون انسان در جهان بر اثر این عفونت می میرند و بیشتر این عفونت ها بر اثر بریدگی دست اتفاق می افتد.1

علائم و نشانه های عفونت زخم چیست؟

تب

گرمی، قرمزی ، درد و التهاب زخم

خون یا ترشح خارج شده از زخم

بوی منزجرنماینده زخم .1

عوامل خطر عفونی شدن زخم

برش ها، خراش ها و سایر شکستگی های پوست می توانند با ورود باکتری ها به زخم و آغاز به تکثیر، آلوده شوند. بر همین اساس، تمیز کردن و محافظت صحیح از زخم برای کاهش خطر عفونت مهم است.

برخی عوامل ممکن است خطر بروز عفونت ناشی از زخم ها را افزایش دهند، از جمله:

زخم بزرگ. عمیق

خاک یا ذرات خارجی روی زخم

دلیل زخم ناشی از نیش گرفتن از یک حیوان یا شخص دیگر .

دلیل زخم ناشی از آسیب دیدگی در اثر شی کثیف، زنگ زده یا آلوده

برخی شرایط خاص بهداشتی و عوامل محیطی نیز می توانند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهند. این موارد عبارتند از:

دیابت

گردش خون ضعیف

کمبود مواد مغذی و ویتامین ها

عدم تحرک در افرادی که بیشتر وقت خود را در رختخواب می گذرانند.

افزایش سن. به عنوان مثال سالمندان بیشتر در معرض خطر عفونت زخم هستند.

سیستم ایمنی ضعیف، مانند افرادی که با HIV زندگی می نمایند یا کسانی که داروهای سرکوب نماینده سیستم ایمنی استفاده می نمایند.

به ندرت، زخم های برش حاصل از اقدامات جراحی نیز می توانند آلوده شوند. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، بین سال های 2006 و 2008، حدود 9/1 درصد از زخم های جراحی در افرادی که در ایالات متحده عمل می نمایند، آلوده شده است.2

درمان پزشکی برای زخم های عفونی

پزشک ممکن است عفونت را با آنتی بیوتیک درمان کند. پزشکان می توانند عفونت باکتریایی را با آنتی بیوتیک درمان نمایند. برای فرد مهم است که دوره آنتی بیوتیک ها را برای درمان کامل عفونت و جلوگیری از مقاومت باکتری ها در برابر دارو، به سرانجام برساند .

علاوه بر تمیز کردن، برخی از زخم ها محتمل است احتیاج به درمان بیشتر داشته باشند. به عنوان مثال اگر برش بزرگ یا عمیق باشد، پزشک یا پرستار مجبور می شود برای بستن آن از بخیه استفاده کند. آنها اغلب می توانند برش های کوچکتر را با چسب پزشکی ببندند. اگر زخم حاوی بافت مرده یا آلوده باشد، پزشک ممکن است این زخم را در روشی به نام دبریدمان خارج کند. دبریدمان باید باعث بهبودی شود و از شیوع عفونت جلوگیری کند .

اگر دلیل زخم، گزش یا آسیب دیدگی از جسم کثیف یا زنگ زده باشد، ممکن است فرد به واکسن کزاز احتیاج داشته باشد .

CDC توصیه می نمایند که بزرگسالان هر 10 سال یکبار واکسن کزاز بزنند. با این حال، برای برخی از انواع زخم ها، پزشک هنوز هم ممکن است برای افرادی که در 5 سال گذشته جراحی نکرده اند، کزاز تجویز کند.2

درمان زخم های عفونی در خانه

افراد مبتلا به عفونت خفیف یک زخم کوچک ممکن است بتوانند زخم را در خانه درمان نمایند. با این حال ، عفونت های شدیدتر زخم احتیاج به توجه فوری پزشکی ، به ویژه مواردی دارد که همراه با علائم دیگر، مانند تب، احساس ناخوشایند یا ترشحات و لکه های قرمز ناشی از زخم ایجاد می شود.

برای درمان زخم آلوده در خانه، این مراحل را دنبال کنید.

قبل از آغاز، از تمیز بودن تمام تجهیزات لازم اطمینان حاصل کنید. به عنوان مثال ، در هنگام استفاده از موچین ، ابتدا آنها را با مالیدن الکل تمیز کنید.

دستها را با صابون و آب گرم بشویید، سپس آنها را خشک کنید.

زخم را با جاری شدن آب گرم روی آن برای چند دقیقه تمیز کنید. برای تمیز کردن پوست اطراف از آب گرم و صابون بهره ببرید، اما از صابون در زخم خودداری کنید.

اطمینان حاصل کنید که هیچ جسم خارجی مانند شیشه یا شن در زخم وجود ندارد. برای از بین بردن مواد خارجی، یا از موچین بهره ببرید یا با پارچه ای نرم و مرطوب، زخم را به آرامی و مالش دهید.

در صورت تمایل، یک لایه نازک از پماد ضد عفونی نماینده یا گاز وازلینه را برش دهید و روی ضایعات بگذارید.

اجازه دهید پوست قبل از پوشانده شدن با گاز یا بانداژ، هوا بخورد. معمولاً احتیاجی به پوشاندن برش های جزئی و ضایعات نیست.

نکات دیگر برای درمان زخم ها در خانه شامل موارد زیر است:

حداقل یک بار در روز پانسمان زخم را عوض کنید.

در صورت خیس شدن یا کثیف شدن ، بلافاصله آن را تعویض کنید.

هر روز زخم را به آرامی بشویید.

از استفاده از پراکسید هیدروژن یا ید بر روی زخم خودداری کنید زیرا این ممکن است باعث سوزش پوست در برخی افراد شود. در صورت ایجاد سوزش پوستی از مصرف سایر پمادهای ضد عفونی نماینده خودداری کنید.

از زدن بتادین روی پوست یا زخم باز خودداری کنید زیرا این می تواند منجر به، کند شدن بهبودی و افزایش خطر عفونت شود.

اگر زخم در طی 1-2 روز علائم بهبودی را نشان نمی دهد، به پزشک مراجعه کنید.3

عوارض ناشی از عفونت زخم هاعدم درمان زخم های عفونی، می تواند به سایر نقاط بدن انتشار یابد، که ممکن است منجر به بروز برخی عوارض جدی شود، از جمله:

سلولیت
سلولیت عفونت لایه های عمیق و بافت های پوست است و می تواند باعث تورم، قرمزی و درد در ناحیه آسیب دیده شود. علائم دیگر می تواند شامل تب، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ باشد.
استئومیلیت
این شرایط یک عفونت باکتریایی استخوان است و علائم آن شامل درد، قرمزی و تورم در اطراف ناحیه آلوده می باشد. خستگی و تب از دیگر علائمی است که ممکن است مبتلایان به استئومیلیت را تحت تأثیر قرار دهد.
سپسیس
سپسیس یک واکنش ایمنی شدید است که گاهی ممکن است هنگام ورود عفونت به جریان خون اتفاق بیفتد. سپسیس می تواند منجر به نارسایی چند عضو شود و خطرناک باشد. طبق CDC، هر ساله نزدیک به 270،000 نفر در ایالات متحده به دلیل سپسیس می میرند.
فاسئیت نکروزان نماینده
فاسئیت نکروزان نماینده یک بیماری نادر است و هنگامی اتفاق میفتد که یک عفونت باکتریایی به بافتی به نام پوشش فاسیال انتشار یابد که در عمق زیر پوست واقع شده است. فاسییت نکروزان نماینده یک فوریت پزشکی است که باعث آسیب شدید پوست و درد می شود و می تواند در بدن منتشر شود.2

چه زمانی سریعا به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت دارا بودن شرایط زیر هنگام زخم عفونی سریعا به پزشک مراجعه کنید.

تنگی نفس

تپش قلب

خونی که از باند بیرون می زند.

احساس گیجی

باز شدن زخم ها

درد شدید

قرمز شدن محل زخم

تب و لرز

ورم اطراف زخم

بهبود نیافتن علائم

بی حس شدن قسمت زخم.1

پینوشتها

1.www.namnak.com

2.www.pezeshket.com

3.www.eltiyam.com

balio.ir: بالیو | مجله اخبار صنعت گردشگری

baliro.ir: تور بالی ارزان قیمت | تور اندونزی ، تور نوروز، بهار، تابستان، پاییز، زمستان بالی اندونزی

baham1.ir: مجله باهام | مجله تفریحی و سرگرمی دورهمی، با هم شاد باشیم

منبع: راسخون
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 163449

به "عفونت زخم، علائم و راهکارهای درمانی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عفونت زخم، علائم و راهکارهای درمانی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید